Nyhedsbrev for juni 2019

Koncert med Handbell Choir fra North Carolina

Davidson Metodistkirkes kor fra North Carolina i USA besøger Jerusalemskirken torsdag 20. juni kl. 19.00. Koret, under ledelse af Kevin Turner, giver koncert med høj kvalitet af klassisk korsang og hånd-klokke-spil. Koret består hovedsagelig at unge mennesker, og koret er kendt for sin professionelle kvalitet.

Davidson UMC kor besøgte Jerusalemskirken for 7 år siden, hvilket gav anledning til de stærke bånd mellem Danmark og North Carolina, som vores danske kor adskillige gange har nydt godt af ved besøg i North Carolina. På årets længste og lyseste dag forventer vi, at mange vil møde op til denne koncert, som ud over den musikalske oplevelse vil byde på godt kirkefællesskab med metodister fra USA.

Gudstjenester i juni

Tekst: 5. Mos. 7, 6-9a & Joh. 15. 12-15

Tekst: 2. Mos. 20, 1-17 & Matt. 19, 16-26

Tekst: 2. Mos. 24, 3-11 & Luk. 15, 11-32

Tekst: Hos. 11, 1-9 & Matt. 18, 21-35

Tekst: Jos. 1, 1-9 & Joh. 17, 11-19
Prædikant: Hennie Stentoft

Tekst: Job. 42, 1-6 & Joh. 13, 1-15
Musik:Kirsten Fredsby

Tekst: Es. 42, 1-7 & Joh. 13, 33-36

Tekst: Es. 49, 1-6 & Joh. 17, 20-26
Musik: Lovsangsbandet Refleks.

Familiegudstjenester i juni

Så sker der noget mere for børnefamilier i Jerusalemskirken.

Søndag d. 12. maj kl. 9 havde vi den første af vore nye familiegudstjeneste før sommerferien 2019. 24 børn og voksne hyggede sig sammen. Familiegudstjenesterne er for alle, men aktiviteterne vil foregår i baby- og børnehøjde.

Gudstjenesten består af kristne børnesange, bibelfortællinger, bøn, sanserige oplevelser for børn og voksne samt mulighed for leg, samvær og samtale. Når vi er færdige i kirkesalen er der efterfølgende  frugt, vand og boller i kirkens krypt.

Næste gang er 2. pinsedag mandag d. 13. og søndag d. 23. juni. Har du spørgsmål så kontakt familie- og ungdomsmedarbejder Maria Thaarup på: maria.thaarup@metodistkirken.dk

Orgelmatiné med Claudia Mørch

Vidste du, at Jerusalemskirkens orgel er meget unikt? Der findes ikke særlig mange orgler bevaret fra romantikken, men vores eksisterer stadigvæk og er meget velset hos organisterne.

Fredag den 28. juni kl 17 kan man høre orglet synge og svinge i tonerne fra Mendelssohn, Boellmann og Franck, når organisten og konservatoriestuderende Claudia Mørch vil fortrylle os med romantisk orgelmusik. Matineen varer ca 45 minutter og inviterer til en perfekt begyndelse af weekenden og sommerferien. Gratis adgang- og vel mødt!

Missionssøndag d. 5. maj

Vi er godt på vej!

Missionssøndagen d. 5. maj indbragte 20.000 kr til årets missionsprojekt. Det sætter os godt på vej til målet om at indsamle 70.000 kr til forbedrede sanitære forhold på Metodistkirkens skoler i Mulungwishi, D. R. Congo.

Stor tak til missionsforum, frivillige om deltagere på missionsdagen.

Vil du have kirkekaffe i sommermånederne?
Fra og med den 16. juni til og med den 18. august vil der kun være kirkekaffe efter gudstjenesterne. Så derfor er det nu man skal melde sig som kaffebrygger. Det gør man ved at sende en mail til karnabrastrup@hotmail.com. Som tidligere er indkøbene klaret. Man skal blot lave kaffen, rette an, rydde af og vaske op.

Onsdagstræf er for dig der har fri i dagtimerne. Første og tredje onsdag i måneden mødes vi til foredrag eller bibeltimer kl. 11.00. Vi har madpakker med og nyder dem sammen med en kop kaffe inden vi slutter omkring kl. 13.30.
19. juni - sommerudflugt til Frederiksborg Slot. Sejltur på søen, frokost og afsluttende kaffe i Fredsbys sommerhus. Afgang fra Jerusalemskirken kl. 10.00 i private biler. Pris 200,-.

Vielse og ordination af LGBTQ+ personer
Metodistkirkens Årskonference og Metodistkirkens Børne- og UngdomsForbund (MBUF) var samlet til det årlige landsmøde på Idrætsefterskolen Lægården d. 16. – 19. maj 2019.

Under dette landsmøde var kirkens globale krise på grund af forskellige holdninger til spørgsmålet om menneskets seksualitet på dagsordenen. Først og fremmest var fokus sat på bestræbelserne for, at Metodistkirken forbliver en samlet kirke og ikke splittes på grund af uenighed om dette ene spørgsmål.

Landsmødet testede menighedsrepræsentanternes og MBUF delegaternes holdning ved at foretage en vejledende tilkendegivelse. Resultatet af denne tilkendegivelse fra 66 personer viser holdningerne ved landsmødet 2019. De tre stillede spørgsmål var:
1. Metodistkirken i Danmark bør acceptere vielse/velsignelse af samkønnede? Hertil svarede 84,8% ja, 13,6% svarede nej, og 1,6% svarede ved ikke.
2. Metodistkirken i Danmark bør acceptere ordination af LGBTQ+ personer? Hertil svarede 87,9% ja, 10,6% svarede nej, og 1,5% svarede ved ikke.
3. Vil du acceptere, at præster og menigheder i din kirke har forskellig praksis på disse områder? Hertil svarede 78,8% ja, 16,7% svarede nej, og 4,5% svarede ved ikke. Denne afstemning og meningstilkendegivelse er refereret i Årskonferencens protokol, som bliver udsendt i sensommeren.

I det kommende år bliver der arbejdet videre med kirkens krise omkring holdningen til menneskets seksualitet. Det sker ad flere forskellige veje. Årskonferencen besluttede at nedsætte en kommission, som i juni 2021 skal fremlægge en rapport, der viser, hvordan ”LGBTQ+ personer nyder samme muligheder for at få deres parforhold velsignede og for at tjene i kirken, som alle andre.” Til denne kommission er foreløbig valgt: Pastor Ole Birch fra København, pastor Mark Lewis fra Strandby, lægperson Sandra Clausen fra Frederikshavn, lægperson Julie Bie fra Århus og lægperson Ulf Preisler fra Esbjerg. Læs mere på metodistkirken.dk

Lørdag den 8.juni kl. 12.00 vies Signe Just Petersen og Lars Peter Jensen
Lørdag den 8. juni kl. 14.00 vies Line Kristina Breuning Depner og Dennis Ørskov Sørensen
Lørdag den 29. juni kl. 10.30 vies Laura Fredsby og Mads Mergan Zeneli
Menigheden ønsker Guds velsignelse.