Kan du ikke se denne HTML mail?  Klik her
Marts 2017 i Jerusalemskirken
Fastetiden

Fastetiden er de 40 dage fra fastelavn til påske. Metodistkirkerne i Danmark vil i denne tid arbejde med et fælles materiale udarbejdet af Ove og Lis Sørensen og Christina Preisler. Materialet kan bruges til personlig andagt og vil også inspirere gudstjenesterne.

Fastetiden kan give os vores åndelige sundhed tilbage. Den er et skjulested i Gud, hvor livet finder ly og lægedom. Vi har fået fasten for at hjertet på ny skal begynde at gløde af længsel efter Jesus. Pointen med fasten er ikke, at den skal gøre os bedre til at give afkald, men at den skal hjælpe os til at forundres.

Fasten er en tid, hvor man koncentrerer sig og søger den åndelige fornyelse – en tid, hvor livet får et skarpere fokus. I de første århundreder var påskefasten kort, fra langfredag til påskemorgen. Det var en streng faste, der knyttede sig til de dage, Jesus lå i graven. Fra 300-tallet begynder den 40 dages faste at blive omtalt, og i 600-tallet er den etableret i hele kirken. De 40 dage har deres baggrund i en række af bibelske motiver. De sammenlignes med Israels 40 års lange ørkenvandring på vej mod det forjættede land, men vi finder også de 40 dages faste hos tre bibelske skikkelser: Jesus, Moses og Elias. Jesus fastede 40 dage i ørkenen efter sin dåb og som forberedelse til sit virke. Moses fastede 40 dage på Sinaj bjerg, mens han skrev andet sæt lovtavler med de 10 bud. Elias fastede 40 dage på sin vandring gennem ørkenen, inden han nåede frem til Guds bjerg Horeb. De tre faster er knyttet til et bjerg, og i alle tre tilfælde førte fasten dem frem til et gennembrud, et møde med det guddommelige mysterium. Det er også disse tre skikkelser, der mødes på forklarelsens bjerg og taler om Jesu kommende lidelse og død. Også vores påskevandrng fører os til et bjerg – nemlig Golgata, hvor Jesus gik i døden af fuldkommen kærlighed til hvert eneste menneske og på tredjedagen opstod til liv for verden.

Traditionelt har fasten været at afstå fra forskellige madvarer eller drikkevarer, men i dag vil det bestemt give mening at have vægten på andet end mavens faste. Overvej følgende spørgsmål og lad det hjælpe dig til, hvad du skal arbejde med i fastetiden:
- Overflødig luksus: Det vil jeg afstå fra, for at leve enklere og sætte pris på, hvad jeg har.
- Nydelser, som frister og kan komme til at fylde for meget: Her mærker jeg, at jeg begynder at blive for slap og vil mindske eller afstå (alkohol, tobak, fjernsyn, computer, mobiltelefon ...). 
- Kroppen, som forsømmes: På denne måde vil jeg behandle min krop bedre (f.eks. motion). 
- Møde uvaner: På disse områder vil jeg i år være særligt bevidst. 
- Tid til Gud: Sådan vil jeg give mere tid til Gud i min dag/uge. 
- Engagement for medmennesker: Sådan vil jeg satse mere på medmennesker som har det svært (f.eks. brev, besøg, penge, retfærdighed)

Gudstjenester i marts
Juli

Søndag d. 7. kl. 16.00
Tekst: 5. Mos. 7, 6-9a & Joh. 15. 12-15
Prædikant: Jørgen Thaarup
Musik: Flemming Friis

Søndag d. 14. kl. 16.00
Tekst: 2. Mos. 20, 1-17 & Matt. 19, 16-26
Prædikant: Ole Birch
Musik: Orgel

Søndag d. 21. kl. 16.00
Tekst: 2. Mos. 24, 3-11 & Luk. 15, 11-32
Prædikant: Ole Birch
Musik: Flemming Friis

Søndag d. 28. kl. 16.00
Tekst: Hos. 11, 1-9 & Matt. 18, 21-35
Prædikant: Jørgen Thaarup
Musik: Orgel

August

Søndag d. 4. kl. 10.00
Tekst: Jos. 1, 1-9 & Joh. 17, 11-19
Prædikant: Hennie Stentoft
Musik: Orgel

Søndag d. 11. kl. 10.00
Tekst: Job. 42, 1-6 & Joh. 13, 1-15
Prædikant: Jørgen Thaarup
Musik:Kirsten Fredsby

Søndag d. 18. kl. 10.00
Tekst: Es. 42, 1-7 & Joh. 13, 33-36
Prædikant: Jørgen Thaarup
Musik: Flemming Friis

Søndag d. 25. kl. 10.00
Tekst: Es. 49, 1-6 & Joh. 17, 20-26
Prædikant: Ole Birch
Musik: Lovsangsbandet Refleks.

Menighedsmødet – pastoratskonferencen
Jerusalemskirken årsmøde, kaldet pastoratskonferencen foregår tirsdag d. 28. marts. Vi begynder kl. 18.00 med spisning, og ca. 18.45 går vi i gang med konferencen. Vi skal hører om året der gik og se på året der kommer. Vi skal godkende regnskaber og lægge budgetter, og vi skal vælge folk til menighedens tillidshverv. Kort sagt, vi skal sammen arbejde med de grundlæggende praktiske ting i vores hjørne af Guds rige. Mødet slutter senest kl. 22.00. Materialet til mødet vil ligge fremme i kirken fra søndag d. 19. marts.

Læringsdage med Alan Hirsch

Går du og tænker på at starte et nyt trosfællesskab, er du igang med et spirende arbejde, eller er du en del af en ældre menighed, der ønsker at vækste, så er weekenden her for dig. I både undervisning og workshops vil der være fokus på nye strukturer, nyt kirkesyn og nytænkning om det at være kirke. Dagene vil helt sikkert inspirere dig, måske provokere dig og i alle fald vil du blive styrket i at følge Guds kald.

Undervisningen starter fredag den 10. marts kl 10 og slutter lørdag den 11. marts kl 16.45 Fredagens program er åbent for alle, lørdagens er udelukkende for Metodistkirken. Tilmelding:www.metodistkirken.dk/hirsch 

Kvindernes Internationale Bededag

Fredag den 3. marts i år er det kvinder fra Filippinerne der leder os i bøn. Som tekst har de valgt en af Jesu lignelser og temaet er: Har jeg gjort dig uret? Retfærdighed og især social retfærdighed er et vigtigt emne for kvinder og mænd i Filippinerne. I teksterne hører vi mere om livsvilkårene i Filippinerne og om indbyggernes håb og bekymringer.

Vi mødes i den katolske Sankt Annæ Kirke på Amager, hvor der findes en filippinsk menighed. Flere filippinske kvinder deltager, og menighedens kor synger. Gudstjenesten begynder kl. 15. Derefter er der socialt samvær med kaffe/te, boller og æblekage og mulighed for at møde kvinder fra Filippinerne, som bor i Danmark.

Alle, mænd og kvinder er velkommen til at deltage! Kirken ligger kun få gåminutter fra stoppestedet Tycho Brahes Allé (bus 5A)

Fællesspisning
Torsdag d. 9. februar kl. 17.45 er der fællesspisning sammen med spejdere og konfirmander. Det koster 20,- kr.

Menighedsnyt
Mærkedage
Den 6. marts fylder Anna Margrethe Kofoed, Betaniahjemmet, 2000 Frederiksberg, 85 år.

Den 7. marts fylder Marianne Berg, Jyllingevej 37, 2720 Vanløse, 75 år.
Den 16. marts fylder Vera Kofoed, Konvalvej 7, 2770 Kastrup, 85 år.

Dødsfald
Den 26. januar afgik Erik Depner, Bøgegårdsvej 3, Sæby, ved døden i en alder af 85 år og blev begravet fra Sæby Kirke.
Ligeledes den 26. januar afgik Annelise Bangsbo Tvilling, Nødebohave 2, Fredensborg, ved døden i en alder af 81 år og blev begravet fra Nødebo Kirke den 3. februar.

Dåb
Den 12. marts døbes Eske.... søn af Mathilde Damgaard Nielsen Fassel og Nicolai Andreas Munk Damgaard Fassel

Lægprædikantkursus
Kurset fortsætter med kursusaften tirsdag d. 14. marts kl. 19.00.

Onsdagstræf
Sang og livsglæde.
D. 1. marts kl. 11.00 på Betaniahjemmet.
Aase Kloe sørger for at vi får rørt stemmebåndene.

Bibeltime 1
D. 15. marts kl. 11.00 i Jerusalemskirken.
Jørgen Thaarup underviser.

Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via af vores hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage flere nyhedsbreve kan du afmelde dig her - du har også mulighed for at redigere din tilmelding
Stokhusgade 2 st., DK-1317 København K
Tlf. +45 3312 9606
jerusalemskirken@metodiskirken.dk