Hvem er Kefas

"As choir members we believe that we spread the gospel through song; it is our passion and our calling. You demonstrated that you share the same belief. The selections you rendered were a testimony, the expressions on your faces professed your conviction, and your voices lifted the souls of all in the congregation",
- skriver R. J. Benn, President of Shiloh Baptist Gospel Choir i Washington i et brev til KEFAS efter en koncert i deres kirke i april 2011:

KEFAS har siden 1975 haft som sit formål at sprede det gode budskab gennem sang og gør det i form af den moderne, autentiske og medrivende gospel, som kan opleves i de fleste afro-amerikanske kirker i USA og England. En koncert med KEFAS byder på såvel stille ballader såvel som energifyldte up-tempo numre og kendte syng-med klassikere.

KEFAS' to musikalske ledere er Peter Steinvig og Jacob Asmussen. Peter Steinvig, til daglig organist i Karlslunde Strandkirke, stiftede KEFAS i 1975 og har om nogen gennem sit engagement og sin vedholdenhed været medvirkende til, at gospelmusikken er så udbredt i Danmark, som den er. Korets dirigent er Jacob Asmussen, en ung og energisk sanger og dirigent, som er diplomuddannet på Vestjyst Musikkonservatorium i Esbjerg. Udover KEFAS dirigerer Jacob The Gospel Voices i Århus. Jacob er også tidligere sanger og solist i Opstand Gospel Choir. Se mere om Jacob på www.jacobasmussen.dk.

KEFAS består af erfarne korsangere i alderen 20-60 år. Sangerne, hovedsageligt fra Storkøbenhavnsområdet, har forskellige kirkelige og verdslige baggrunde og mødes hver mandag fra 19-22 i Jerusalemskirken ved Nyboder i København, www.jerusalemskirken.dk. Selve budskabet i gospelmusikken har en naturlig og central plads i koret, og hver mandag deler vi en andagt og beder sammen. Selvom vi har store sangmæssige ambitioner, har vi naturligvis også tid til et socialt liv i koret, og vi lægger stor vægt på kaffepausen, hvor vi får tid til at følge op på hinandens liv i småt og stort. For at styrke det sociale liv i koret, forsøger vi hvert år at arrangere koncerter eller hyggeweekends, som kræver, at koret er samlet i flere dage med overnatning.

KEFAS er organiseret som en forening og refererer til Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund. KEFAS er, i samarbejde med Peter Steinvig, Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund og Gospelkoret Grace, medarrangører af Copenhagen Gospel Festival, som i år kan fejre sit 20 års jubilæum. Se mere på www.gospel.dk.

Igennem årene er det blevet til to cd'er. Den første hedder "Blessed Be The Rock". Her medvirker den prisbelønnede engelske sangerinde Priscilla Jones-Campbell og den amerikanske gospelsanger/pianist Gerald T. Smith samt korets daværende dirigent Albert Campos. KEFAS' anden cd hedder "Great Joy" og er lavet i samarbejde med tidligere dirigent Claes Wegener, og Ruth Waldron fra London medvirker på ét af numrene.

Du kan se mere og andet om KEFAS på facebook på: https://www.facebook.com/group.php?gid=6685501210