Missionsprojektet 2017 - hospitalssenge

30. april: Markedsdag i Jerusalemskirken til fordel for sundhedsklinik i congolesisk landsby

Kom og vær med til at hjælpe nogle af verdens fattigste! I Metodistkirken mener vi, at troen har både en åndelig og en praktisk dimension. I Jerusalemskirken beslutter vi os derfor hvert år for et projekt, der i særlig grad går ud på at støtte mennesker i udsatte dele af verden. Jerusalemskirken er en del af Metodistkirken på verdensplan, og vi har i adskillige år haft kontakt med den lille landsby Mulungwishi i Den Demokratiske Republik Congo og den lokale Metodistkirke der. Sidste års projekt havde relation til FNs verdensmål nr. 4, der omhandler kvalitetsuddannelse, og Jerusalemskirken samlede midler ind til 6 års skolegang for 10 af de dårligst stillede børn i Mulungwishi.

I år er vi i samarbejde med folkene i Mulungwishi blevet enige om at støtte et projekt, der har relation til FNs verdensmål nr. 3 om sundhed og trivsel. I Mulungwishi er der en lille, men veldrevet sundhedsklinik, hvor syge kan blive indlagt og tilset af uddannet sundhedspersonale, ligesom fattige landsbykvinder kan føde deres børn under sikre forhold. Alene i Afrika dør en kvinde hvert andet minut på grund af komplikationer i forbindelse med graviditet eller fødsel, og sundhedsklinikken i Mulungwishi er med til at bryde den sørgelige statistik. Klinikken gør en stor forskel i byen for den fattige lokalbefolkning, der ikke har råd til at betale mange penge for lægehjælp. Nu er klinikken i gang med for små midler at bygge en ekstra operationsstue, så det er muligt at tage imod flere patienter og derved forbedre sundhedsforholdene for landsbyens mænd, kvinder og børn.

I Jerusalemskirken har vi besluttet, at vi vil støtte denne indsats. Vi vil indsamle 50.0000 kr., så der kan anskaffes 10 nye hospitalssenge med madrasser og udstyr til klinikken. Søndag d. 30. april er en særlig søndag, hvor vi i Jerusalemskirken fortæller mere om sundhedsklinikkens arbejde blandt lokalbefolkningen, og vi afholder markedsdag til fordel for projektet. Kl. 11.00 er der gudstjeneste, hvor vi bl.a. skal høre Daniel Myhlendorf, en ung dansk lægestuderende, fortælle om sine oplevelser på klinikken i Mulungwishi. Efter gudstjenesten er der markedsdag i kirkens café, hvor man kan prøve gospel-jukeboksen, handle hjemmelavede sager i boden, komme på løb rundt i kirken eller bage pandekager i gården – alt sammen for at støtte det gode formål.

Så husk den store pengepung! Kom til markedsdag d. 30. april og vær med til at støtte klinikken i Mulungwishi og nogle af verdens fattigste!