Nyhedsbrev april 2020

Spørgsmål og svar om kirken i en udfordrende tid

Der er en række spørgsmål som metodisterne i København sikkert stiller sig i disse dage.

Hvor længe er de almindelige gudstjenester og aktiviteter lukket ned?
Det korte svar er at vi véd det ikke. Minimum til efter påske. Et længere svar er, at det er de så længe sundhedsmyndighederne anbefaler det. Jerusalemskirken kommer naturligvis til at følge anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne. Vi kommer også til at gå i gang med almindelige gudstjenester lige så snart det er tilrådeligt. Indtil da bliver der online-gudstjeneste som blive offentlige på Jerusalemskirkens YouTube-kanal hver søn- og helligdag. Her her et link til kanalen. Konfirmationen d. 26. april er udsat, formentlig til en søndag i juni. Fællesgudstjeneste med Sankt Pauls Kirke d. 19. april er også udsat. En ny dato vil følge senere.

Er præsterne på arbejde?
Ja, Jørgen Thaarup og Ole Birch arbejder begge som de plejer, enten fra kontoret eller hjemmefra. Det er ikke tilrådeligt at opsøge os på kontoret, men ring eller skriv. Vi er selvfølgelig også til rådighed for en telefonsamtale med dig der føler uro eller angst i denne tid.

Hvad med familiegudstjenesterne?
Familie- og ungdomsmedarbejderen Rebekka Steinvig er gået på barsel og vil først være tilbage om et år. Vi ønsker hende Guds velsignelse med fødsel og barsel. Der er oprettet forskellige arbejdsgrupper til at forberede familiegudstjenesterne det kommende år. Kirsten Hastrup og Elisabeth Flinck har påtaget sig at være tovholdere og præsterne kommer også til at være en del af gudstjenesterne. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige hvornår den næste familiegudstjeneste afholdes, men der er lagt datoer for de næste 12 måneder.

Bliver pastoratskonferencen udsat?
Ja, efter aftale med vores distriktsforstander Thomas Risager, er pastoratskonferencen, der skulle have været afholdt tirsdag d. 31. marts, udsat. Der er ikke fastlagt nogen ny dato endnu, men vi håber det kan blive inden sommerferien, ellers bliver det muligvis en online-konference. Materialet (rapporter, regnskaber, statistik m.m.) til pastoratskonferencen findes allerede nu til download på jerusalemskirken.dk.

Gudstjenesterne i april
Nedenstående finder du et foreløbigt program for april måned. Alle almindelige arrangementer er aflyst og erstattet af online-gudstjenester indtil vi trygt kan holde gudstjeneste sammen igen. Der vil komme et nyt nyhedsbrev når det er tilfældet.

Søndag d. 5. kl. 11.00 – Palmesøndag

Skærtorsdag d. 9. kl. 19.00
Online nadverandagt

Langfredag d. 10. kl. 11.00

Påskedag d. 12. kl. 11.00

(Muligvis ungdomsgudstjeneste, ellers)

Søndag 26. kl. 11.00
Onlinegudstjeneste

Dåb
Søndag den 8.marts blev Viktor Hørdum Ravn døbt. Viktors forældre er Michala Hørdum Ravn og Brian Ravn.

Mærkedage
Den 22. april fylder Elsbeth Kari, 36, Rue Basse, L-6670 Mertet, Luxembourg, 80 år.
Den 3. maj fylder Lilli Uth, Keldhøj 12, Nim, 8740 Bræstrup, 70 år.
Hjertelig tillykke

Aktiviteter og grupper i Jerusalemskirken
Gospelkoret Kefas: Mandag 19-22 på 5. sal. Formand: Sara Aarenstrup Tlf. 2664 6260. www.kefas.dk
Revelation Gospel Choir Torsd. 18.30-21 på 5. sal. www.rgospel.dk Form. Karsten Munk. Tlf. 2429 5697
Gospelkoret Saints & Sinners: Torsdag 19.30, Buddinge Kirke. www.saintsandsinners.dk
Leder: Peter Steinvig tlf. 2466 8584.
Kirkekoret: Hver mandag kl. 19.00 i krypten. Kirsten Fredsby, tlf. 2087 3614.
Onsdagstræft d. 1. og 3. onsdag i måneden. Kontakt Bent Fredsby på fredsby@live.dk.
AA-møde Hver onsdag kl. 16.00 i børnekirken.
Spejderne: Drenge og piger fra 1.kl. Hver torsdag kl. 18.30-20.00 i kirkens spejderlokaler. Indgang i gården. Ulveunger (1.- 2. klasse). Prærieulve (3-4. klasse). Storspejdere (5. klasse til 18 år). Roverledere (18 år og opefter). www.kobenhavnspejder.dk
For børn i kirketiden For spædbørn er der indrettet et lydisoleret spædbørnerum med højttalerlyd fra og udsigt til kirkerummet. Der er også lidt legetøj bagerst i kirkerummet, hvis man hellere vil være der.
Ungdomsforeningen. Onsdag aften på 5. sal. Formand: Daniel Steinvig. danielsteinvig@gmail.com
Smågrupper: Fordybelse, fællesskab, samtale, henvendelse til Ole Birch tlf. 33 12 96 06.