Nyhedsbrev februar 2021

En hilsen fra Jerusalemskirken

En teenager arver en notesbog med bibelhenvisninger fra sin farmor. Saga, som pige hedder, sætter sig for at udforske skriftstederne og på denne rejse reflekteres der over sorg, skabelse, klimakatastrofe og Gud.

Sådan er handlingen i den fortælling der udgør Metodistkirkens fastemateriale 2021. Historien er skrevet af Daniel Steinvig der leder ungdomsarbejdet i Jerusalemskirken. Daniel er også formand for Metodistkirkens Klimaråd der sidste år fremlagde rapporten "En grønnere metodist kirke".

Årets fastemateriale udsendes til hele menigheden inden d. 17. februar – askeonsdag. Tag godt imod hæftet når det kommer i din postkasse.

Den fælles læsning er en god måde at binde os sammen i disse isolerede Corona-tider.

Gudstjenesterne
Aflysninger, aflysninger og atter aflysninger.
Vi kunne ikke holde gudstjenester i påsken 2020.
Vi måtte aflyse julegudstjenesterne og det ser desværre ud til at vi må undvære fastelavnsgudstjenesten for børn og voksne i februar.
Vi har haft planlagt en gospelgudstjeneste med Kefas d. 14. februar, men i skrivende stund ser det ikke ud til at det kan gennemføres.

Det har ikke været en god tid for kirkefællesskabet og navnlig ikke for børnene i kirken. Vi har ikke haft familiegudstjenester siden oktober. Det er jo ikke bare det at disse vigtige gudstjenester ikke er blevet afholdt. Det er også alt det børnene går glip af, i form af bibelhistorie, fællesskab og oplevelse af at høre til i Jerusalemskirken. Forhåbentlig er denne svære tid snart forbi og vi kan igen være sammen uden frygt. Jeg vil gerne opfordre til at alle, når tiden kommer, vender hurtigt tilbage og genfinder glæden og nærværet i fællesskabet.

Online for børnene

Pastor Maria Aaskov fra Metodistkirken i Odense har lavet en serie korte videoer for børn og lagt dem på Youtube. Når vi nu ikke kan holde familiegudstjenester anbefaler vi at man ser dem sammen med sine børn.

VIDEO BØRNEKIRKE - er Børnekirke derhjemme, og kan ses på de voksnes telefon eller skærm. Alle videoerne er optaget hjemme hos præsten Maria Bræstrup Aaskov og tager udgangspunkt i hverdagen, ting fra skabe og skuffer, årstiden eller højtiden og knyttes til Bibelens fortællinger og har til formål at være klart budskab om Guds kærlighed, i børnehøjde.

Her er link til Video Børnekirke

Gudstjenester lige nu - 30 minutter, 3 meters afstand, kun lidt sang, mundbind og håndsprit.

Tekst: Joel 2, 15-19, 21-22 & Mark 2, 18-22
Prædikant: Jens K. Hansen

Tekst: Es. 1, 10-17 & Mark. 2, 23 – 3, 6.

Søndag d. 21 kl. 11.00
Tekst: 5. Mos. 8, 1-6 & Joh. 6, 1-14

Tekst: 5. Mos. 30, 15-20 & Matt. 1-17

50.000 til vand i Mununu!

Igen i 2020 havde vi i Jerusamlemskirkens missionsforum besluttet os for et beløb vi ville forsøge at indsamle til støtte for et projekt. Det gør vi hvert år, og hvert år afholder vi forskellige arrangementer til fordel for denne indsamling. I år havde vi aftalt, at vores indsamling skulle støtte renoveringen af vandforsyningen i Mununu, der sørger for, at indbyggerne har rent drikkevand i landsbyen.

Men så ramte Corona. Vi kunne ikke forsamles, og vi frygtede, at vi slet ikke kunne lykkes med nogen særlig indsamling i år. I stedet for at give op, besluttede vi os for, at vi måtte afprøve nye veje for i det mindste at støtte dette vigtige arbejde med et mindre beløb end det planlagte.

Nu er 2020 slut, og vi har gjort status over vores indsamling. Og til vores store overraskelse og glæde er det gået over al forventning! Ved vore normale aktiviteter som f.eks høstauktion er indkommet 27.830 kr., og derudover er det lykkedes os via bl.a. en Facebookindsamling, julekollekt og andre bidrag yderligere at indsamle 22.980 kr. Det betyder at vores indsamling i 2020 er landet på 50.810 kr., som vi kan sende afsted til vandprojektet.

Slet ikke så dårligt, Corona taget i betragtning!!

Vi meget glade og taknemmelige, og vil gerne sige et STORT tak til alle jer, der har bidraget! Jerusalemskirkens Missionsforum

Dødsfald
Den 21.februar afgik Karen Margrethe Jensen, Betaniahjemmet, ved døden i en alder af 95 år. Der vil senere blive afholdt en mindehøjtid for afdøde.
Ære være Karen Margrethe Jensens minde

Aktiviteter og grupper i Jerusalemskirken
Aktiviteterne er udsat pga. coronarestriktioner.

Gospelkoret Kefas: Mandag 19-22 på 5. sal. Formand: Bente Lundbak. www.kefas.dk
Revelation Gospel Choir Torsd. 18.30-21 på 5. sal. www.rgospel.dk Form. Karsten Munk. Tlf. 2429 5697
Gospelkoret Saints & Sinners: Torsdag 19.30, Buddinge Kirke. www.saintsandsinners.dk
Leder: Peter Steinvig tlf. 2466 8584.
Kirkekoret: Hver mandag kl. 19.00 i krypten. Kirsten Fredsby, tlf. 2087 3614.
Onsdagstræft d. 1. og 3. onsdag i måneden. Kontakt Bent Fredsby på fredsby@live.dk.
AA-møde Hver onsdag kl. 16.00 i børnekirken.
Spejderne: Drenge og piger fra 1.kl. Hver torsdag kl. 18.30-20.00 i kirkens spejderlokaler. Indgang i gården. Ulveunger (1.- 2. klasse). Prærieulve (3-4. klasse). Storspejdere (5. klasse til 18 år). Roverledere (18 år og opefter). www.kobenhavnspejder.dk
For børn i kirketiden For spædbørn er der indrettet et lydisoleret spædbørnerum med højttalerlyd fra og udsigt til kirkerummet. Der er også lidt legetøj bagerst i kirkerummet, hvis man hellere vil være der.
Ungdomsforeningen. Onsdag aften på 5. sal. Formand: Daniel Steinvig. danielsteinvig@gmail.com
Smågrupper: Fordybelse, fællesskab, samtale, henvendelse til Ole Birch tlf. 33 12 96 06.