Metodistkirken

Metodistkirken i Danmark

I Danmark er Metodistkirken en af de små frikirker, men på verdensplan er den ét af de største protestantiske kirkesamfund med omkring 80 mio. medlemmer. Metodistkirken har et godt forhold til de andre kirkesamfund i Danmark, og her i København har vi et godt samarbejde både omkring den årlige kirkevandring og ved en række andre arrangementer i løbet af året. I Metodistkirken har vi barnedåb. Vi mener, at en personlig tro på Jesus Kristus har en positiv indflydelse på menneskelivet. En klar tankegang, glæde i troen og omsorg for hele mennesket, opfatter vi som væsentlige elementer i at være kristen. Det kommer blandt andet til udtryk i et rigt gudstjeneste- og musikliv, samt et omfattende socialt arbejde

Nyt fra kirken på verdensplan

• The Rev. Marita Y. Harrell, a United Methodist pastor in Atlanta, was stabbed to death earlier this week, and police have arrested a suspect and obtained warrants for murder and arson.
  • The United Methodist Church’s top court ruled that the Council of Bishops has the authority to call jurisdictional conferences to elect and assign new U.S. episcopal leaders but not to change the date when those new bishops take office.
  • Kit Evans-Ford, one of the Wesleyan Investive Tom Locke Award winners for 2022, started an organization to employ female survivors of sexual violence.
  • The recent move by United Methodists in Bulgaria and Romania to leave the denomination is the latest in a history of separations within the Methodist tradition.
  • A native of Puerto Rico, the Rev. Giovanni Arroyo knows firsthand what it’s like to be a minority in America, and that experience informs the way he pursues his mission as The United Methodist Church’s point person on inclusion.