Metodistkirken

Metodistkirken i Danmark

I Danmark er Metodistkirken en af de små frikirker, men på verdensplan er den ét af de største protestantiske kirkesamfund med omkring 80 mio. medlemmer. Metodistkirken har et godt forhold til de andre kirkesamfund i Danmark, og her i København har vi et godt samarbejde både omkring den årlige kirkevandring og ved en række andre arrangementer i løbet af året. I Metodistkirken har vi barnedåb. Vi mener, at en personlig tro på Jesus Kristus har en positiv indflydelse på menneskelivet. En klar tankegang, glæde i troen og omsorg for hele mennesket, opfatter vi som væsentlige elementer i at være kristen. Det kommer blandt andet til udtryk i et rigt gudstjeneste- og musikliv, samt et omfattende socialt arbejde

Nyt fra kirken på verdensplan

• Church officials are still scrambling to get delegates from Africa and other non-U.S. parts of The United Methodist Church to the legislative assembly that begins April 23 in Charlotte, North Carolina.
  • A Dakotas Conference’s online Q&A about General Conference had answers maliciously changed, Bishop Lanette Plambeck says.
  • United Methodist Communications and United Methodist News have been preparing for the challenge of covering and publicizing developments of the long-delayed General Conference. Here’s how interested people can track the historic event, set for April 23-May 3 in Charlotte, North Carolina.
  • The Courageous Conversations project began in 2015 with the goal of equipping churches with tools to facilitate learning opportunities on any subject.
  • During the April 10 livestream event, Wespath staff addressed its relationship with the Global Methodist Church that broke away from The United Methodist Church in May 2022.